Bericht vanuit de directie - groepen en groepsbemensing

Beste ouders,

Zoals u in het laatste bericht vanuit de directie heeft kunnen lezen zouden wij u gisteren of vandaag informeren over de groepen en groepsbemensing van het komende schooljaar 2024-2025.

We gaan net als dit jaar werken met 12 groepen. Zoals u kunt zien in de bijlage hebben wij drie kleutergroepen, twee groepen 3 en schuiven de huidige groep 3 t/m 6 door in de huidige groepssamenstelling. Tot slot zullen wij met één grote groep 8 gaan werken.

Het totale leerlingaantal bepaalt de financiën van de school en daarmee hoeveel groepen wij kunnen samenstellen. Alle teamleden hebben meegedacht in de groepssamenstelling van aankomend schooljaar, waarbij diverse samenstellingen zijn besproken. Wij realiseren ons dat de groep 8 in dit plaatje groot wordt. Wij hebben gekeken naar wat wij over de leerlingen in de komende groep 8 weten. Gezien hun leeftijd, mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en de leerkrachten die de groep 8 gaan bemensen, vertrouwen wij erop dat deze leerlingen een passend onderwijsaanbod zullen krijgen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er extra ondersteuning komt in deze groep. In alle andere groepssamenstellingen waar we naar gekeken hebben, had dit ook consequenties voor alle overige groepen. Ook is het fijn om in de onderbouw de groepsgrootte klein te kunnen houden, omdat daar de basis gelegd wordt.

 

In de groepsbemensing mist u een aantal namen en treft u ook een paar nieuwe aan. Er vertrekken een aantal collega’s door, zoals dat heet, natuurlijk verloop of omdat zij andere keuzes in hun loopbaan hebben gemaakt.

Annet Hof kiest ervoor om met vervroegd pensioen te gaan. Annet is op de St. Barbaraschool gekomen nadat de school in ’t Rijpje werd gesloten. Een lieve juf met een groot hart voor kinderen. We zijn Annet zeer dankbaar voor haar enorme inzet voor de school en haar grote kennis op het gebied van het jonge kind zullen we gaan missen. Wij wensen haar veel plezier met haar man in deze nieuwe levensfase.

Hannie Berkvens gaat ook met vervroegd pensioen. Zij is in 2003 bij ons gestart. Zij heeft eerst op projectbasis gewerkt met leerlingen die extra ondersteuning nodig hadden en daarna werd zij groepsleerkracht in diverse groepen in de onderbouw. Zij is ook een aantal jaar intern begeleider geweest. De laatste jaren heeft zij zich vol overgave gericht op de extra ondersteuning van leerlingen op het gebied van lezen, spelling en rekenen. Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar multifunctionele inzet en haar liefde voor de kinderen. Wij zullen haar grote kennis en kunde op het gebied van ondersteuning van leerlingen gaan missen.

Jacqueline Braas is bij ons gestart in 2012 en heeft met name in de groepen 3 gewerkt. Jacqueline was binnen onze school kartrekker op het gebied van cultuur en creativiteit. Zij laat hier een mooie nalatenschap achter en daar zijn wij haar dankbaar voor. Wij kijken nu heel anders naar de creatieve uitingen van onze leerlingen. Jacqueline vervolgt haar loopbaan bij de kleuters op de Vlindertuin in Heerhugowaard. We wensen haar heel veel succes op haar nieuwe school.

Niels Lover kwam vier jaar geleden terug nadat hij tien jaar op andere scholen gewerkt had. We waren blij met zijn terugkeer, vanwege zijn grote kennis en ervaring in groep 8. Als Kanjercoördinator heeft hij ervoor gezorgd dat de Kanjertraining steeds op de agenda stond. Hij heeft geïnitieerd dat ook u als ouders welkom was bij de kanjerlessen in de klas.

Hieronder kunt u het persoonlijke bericht over zijn keuze lezen. Wij wensen Niels veel succes op zijn nieuwe werkplek.

Jasper Woud heeft dit jaar bij ons in diverse groepen ingevallen. Wij nemen aan het einde van dit schooljaar afscheid van deze kleurrijke meester. En wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Elise Groothuis heeft een groot deel van het jaar ingevallen in groep 3. Wij nemen ook van haar afscheid. Volgend jaar werkt zij op een andere plek vanuit de flexpool. Wij wensen haar veel succes op haar nieuwe plek.

Mignon Posthumus heeft dit jaar aanvankelijk Hannie vervangen in de extra ondersteuning van leerlingen en momenteel vervangt zij Ellen in de ondersteuning. Maar zij was al veel langer aan de school verbonden, als vrijwillige conciërge en stagiaire onderwijsassistent bij de kleuters. Zij verhuist met haar gezin naar het mooie Zweden. Wij wensen haar veel succes in dit nieuwe avontuur.

 

Als mensen afscheid nemen komen er ook weer plaatsen vrij. Wij hebben drie jonge leerkrachten kunnen aannemen.

Esmee Bes komt ons team versterken in groep 3. Wij zijn erg blij dat wij deze enthousiaste en gedreven jonge collega mogen verwelkomen.

Elise Meihuizen komt ons team eveneens in groep 3 versterken, naast Daniëlle. Ook deze energieke en ervaren collega heten wij van harte welkom.

Britt Rietveld heeft het afgelopen schooljaar haar LIO stage gelopen in groep 5A en deze zeer succesvol afgerond. Wij zijn blij dat wij aankomend schooljaar deze enthousiaste leerkracht als volwaardig collega mogen opnemen in ons team.

 

In de bijlage bij dit bericht treft u het overzicht van de groepen en de groepsbemensing aan.

De ouders van de leerlingen van de toekomstige groepen 3 ontvangen vanmiddag apart een bericht over de indeling van de beide groepen 3.

De verdeling van de groepen over de lokalen vindt u terug in de bijlage bij de schoolgids, de zogeheten Jaargids. Deze wordt vlak voor de zomervakantie aan u doorgestuurd en is dan ook terug te vinden op de website.

We nemen van alle collega’s gepast afscheid gedurende de laatste week van het schooljaar.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd,

Namens het team, met vriendelijke groet,

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie

 

 

Bericht van Niels Lover:

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

In het formatieplaatje heeft u kunnen lezen welke groep aan welke leerkracht is toevertrouwd. Mijn naam staat daar niet tussen, maar waarom eigenlijk niet?
 
Dit jaar werk ik 25 jaar in het basisonderwijs en dat heb ik met heel veel plezier in verschillende functies en op verschillende scholen mogen doen. Deze mijlpaal heeft mij ook aan het denken gezet over wat ik nog zou willen op werkgebied, en ik ben tot de slotsom gekomen dat ik wil verkennen of het voortgezet speciaal onderwijs mij past. Vandaar dat ik na een mooi proces besloten heb om bij de Antoniusschool in Bakkum te gaan werken.

Een lastig besluit omdat ik én nog niet zeker weet of ik dat goed zou kunnen, én omdat het betekent dat ik de Barbaraschool ga verlaten. Maar het is goed om je gevoel te volgen en dat is wat ik nu doe.
Ik kijk terug op vier zeer fijne jaren en daar wil ik de kinderen, mijn collega’s en natuurlijk u heel hartelijk voor bedanken.


Wie weet tot ziens!

Niels Lover

logo+missie school logo+missie school