Bericht vanuit de directie - 30 augustus 2024

Beste ouders,

 

De zomervakantie is voorbij gevlogen. Nog één weekend en dan heten wij u en de kinderen weer hartelijk welkom op ons kindcentrum en in de school!

Wij hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad, waarin u en de kinderen hebben kunnen genieten van een periode van rust en mooi weer.

Het team is deze week weer opgestart om dit nieuwe schooljaar goed te kunnen voorbereiden. In dit eerste bericht na de vakantie willen wij u informeren over diverse zaken.

 

Ouders/verzorgers wees welkom!

Maandag heten wij u en uw kinderen weer hartelijk welkom bij ons op school.

We willen dit jaar de momenten met ouders anders gaan organiseren en dat start direct in de eerste week. U bent deze hele week om 8.30 uur van harte welkom in de groep van uw kind om even kennis te maken met de leerkracht van uw kind. Even een handdruk, rondkijken in de groep en kijken op welke plek uw kind zit.

Na iedere vakantie bent u ook steeds een half uur welkom in de groep om mee te beleven wat er zoal in de groep van uw kind gebeurt. Er is dus géén ‘kom in de klas’ moment meer aan het begin van het schooljaar, maar er zijn meerdere momenten door het jaar. Hiervoor ontvangt u dan een uitnodiging.

Iets nieuws zijn ook de startgesprekken. In de week van 23 t/m 27 september voeren de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 startgesprekken. Bij de kleuters vindt dit plaats met nieuwe ouders. Binnenkort ontvangt u hiervoor een uitnodiging via de leerkracht. In dit startgesprek kunt u nader kennis maken met de leerkracht en vertelt u samen met uw kind welke verwachtingen u heeft voor het komende jaar.

 

Indeling lokalen

Net als vorig jaar hebben we 12 groepen, maar de verdeling over de jaren is ieder jaar weer afhankelijk van de verdeling van de leeftijden van de leerlingen. Dat betekent dan vervolgens weer iets over waar welke groep zit. In de jaargids vindt u een plattegrond met de groepsverdeling.

 De beide groepen 5 zitten dit schooljaar beneden aan de voorkant van het gebouw aan de Dorpsstraat. Deze leerlingen gaan het schoolgebouw binnen aan de kant van de Dorpsstraat door de groene deur. De kinderen die met de fiets komen, plaatsen deze aan de zijkant van de school. Het terrein voor de school is hier niet voor bedoeld.

 

Fietsend en lopend naar school

Indien mogelijk komt u lopend of fietsend naar school. Dit is niet alleen gezond en goed voor het milieu, maar ook goed voor het verkeersinzicht van de kinderen.

Er zijn nu fietsenrekken genoeg voor alle kinderen. Wel is het fijn als de kinderen van groep 1 t/m 5 hun fiets zetten op het stuk naast het oude deel van de school. De leerlingen van groep 6 t/m 8 zoeken zelf een plek op het deel tussen de school en de gymzaal om hun fiets te stallen.

Bij de poort stappen we állemaal af en gaan lopend langs het oude deel van de school naar de fietsenrekken.

Uiteraard is het voor een deel van de kinderen zo dat zij met de fiets via de Bogtmanweg komen. Rijd niet over de parkeerplaats, maar via de fietsroute langs het park. Dan loop je daarna voorbij het hek uiteraard ook met de fiets aan de hand naar je fiets parkeerplek.

Komt u met de auto, dan blijft u parkeren op de parkeerplaats aan de Bogtmanweg.

 

Schoolgids en jaargids

Ieder jaar passen wij de schoolgids en jaargids weer aan met de meest actuele informatie die voor u als ouder belangrijk is om te weten. Beide gidsen kunt u terugvinden op de website van de school onder het kopje “De school”. Wij gaan ervanuit dat u op de hoogte bent van de inhoud van beide gidsen.

Hierbij ontvangt u in ieder geval de jaargids als bijlage bij dit bericht, zodat de actuele informatie bij u bekend is.

 

Aanschaf eigen materialen

In principe zijn er aan het onderwijs in Nederland geen kosten verbonden.

Wij vragen u wel om een vrijwillige bijdrage aan de Ouderraad voor extraatjes als uitjes, schoolreisjes, iets lekkers op een sportdag en bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest. Hierover ontvangt u binnenkort bericht van de Ouderraad.

Ook vragen wij u om in groep 3 een etui aan te schaffen voor de pennen, de gum en de potloden die wij als school zelf aan de leerlingen uitreiken. Het liefst een heel gewone lege

etui, omdat deze gemakkelijk is op te bergen.

Vanaf groep 4 werken wij met een chromebook voor de verwerking van de lesstof en het maken van Cito-toetsen. Hiervoor hebben de leerlingen zgn. oortjes nodig. Het gaat om een koptelefoon/oortjes met een 3,5 mm jack/plug in. Ook hiervoor vragen wij of u deze zelf wilt aanschaffen. Uiteraard zullen wij goede afspraken met de kinderen maken over het gebruik hiervan.

Daarnaast zullen wij zorgen voor enkele reserve-oortjes, die goed schoon te maken zijn voor

het geval de eigen oortjes niet werken.

 

Gymkleding

Alle gymlessen voor groep 1 t/m 8 zijn in sportzaal De Groet en worden op dinsdag en donderdag gegeven door vakleerkracht Anna in de onderbouw en Dion in de midden- en bovenbouw. Op de andere dagen wordt dit gedaan door de leerkrachten zelf.

Wilt u de gymkleding direct op de eerste schooldag al meegeven? De gymlessen starten op dinsdag. Gymschoenen met lichte zolen en gymkleding zijn verplicht. En wilt u even controleren of alles nog past?

 

Kermis en viswedstrijd

Over veertien dagen is het tijd voor de kermis! Altijd een gezellig moment voor de kinderen

We willen u nu alvast wijzen op een bericht op de website over de jaarlijkse viswedstrijd.

 

Save the date: Ouderexpeditieavond op woensdag 16 oktober van 19.30-21.00 uur!

Als kindcentrum vinden wij het belangrijk om de gemeenschap in het dorp en in het bijzonder de ouders te betrekken bij ons onderwijs, met als doel om het onderwijs voor onze kinderen nog aansprekender te maken en ook wat terug te kunnen doen naar de gemeenschap. Zo is er vanuit dit initiatief voor het eerst een beroepenmarkt georganiseerd in de groepen 7/8, waarbij ouders of bekenden iets kwamen vertellen en laten zien over hun beroep. Er is een moestuin opgezet. En wij willen nu kijken hoe wij iets terug kunnen doen voor de gemeenschap.

Wij nodigen graag alle ouders uit op woensdag 16 oktober om met ons mee te denken over andere projecten die wij eventueel op zouden kunnen zetten met elkaar voor onze kinderen en voor onze gemeenschap. U kunt u hiervoor aanmelden via ouderexpeditie.hogeakker@blosse.nl

 

Wij hopen u weer voldoende te hebben geïnformeerd om het jaar goed te kunnen starten en zien de kinderen en u graag maandag om 8.25 uur op het plein en in de groep van uw kind.

Wij hebben er weer enorm veel zin in!

 

Met vriendelijke groet,

ook namens het team

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie

logo+missie school logo+missie school