Bericht vanuit de directie - 17 oktober 2024

Beste ouders,

 

Over een week staat de herfstvakantie alweer voor de deur. Het is fijn voor de leerlingen om na de start van het schooljaar weer even op adem te komen. De eerste periode is intensief met alle zaken die in de groep worden opgestart en daarbij ook nog de nieuwe leerstof. Dat vraagt best veel energie.

Behalve door de kinderen wordt er ook hard gewerkt door de werkgroep die gesprekken voert met kandidaat-directeuren. De eerste ronde is geweest en hoewel zij inhoudelijk nog niets mogen zeggen, is wel duidelijk dat er geschikte kandidaten bij zijn. Lia en ik zijn zeer benieuwd aan wie wij onze taak mogen overdragen.

Tot ons afscheid zijn we echter nog gewoon aan het werk en dus ook bijvoorbeeld druk met de voorbereiding van de studiedag op 20 november of de berichten van de directie.

In dít bericht van de directie hopen wij u weer over allerlei zaken die op school spelen te informeren.

 

Open Kanjerles voor ouders

Ook dit jaar organiseren we weer Open Kanjerlessen voor ouders in de week voor de herfstvakantie. U kunt u hiervoor inschrijven op uitnodiging van de leerkracht.

Tijdens de gebruikelijke Kanjerles kunt u komen kijken naar wat de Kanjertraining inhoudt en wat dit betekent in de groep en voor uw kind. Het is een manier om kennis te maken met wat er op school allemaal gebeurt.

 

Welzijnsgesprekken

In november zijn er in groep 3 t/m 8 weer gesprekken met u en uw kind. Dit keer zijn het de welzijnsgesprekken. Hierin staat vooral het welbevinden van uw kind centraal en ook zullen de leerkrachten iets vertellen over hoe zij uw kind in deze eerste periode hebben ervaren.

Uw kind krijgt nog geen rapport. En toch is dit gesprek ook een vorm van rapportage, omdat het iets vertelt over hoe het met uw kind gaat. Hiervoor vullen de leerlingen zelf enkele bladen in die informatie geven en de leerkracht haalt de informatie uit wat hij of zij al in de klassenmap heeft genoteerd.

U ontvangt binnenkort een uitnodiging via de leerkracht van uw kind.

 

Boekenmarkt

De boekenmarkt ter afsluiting van de Kinderboekenweek was een groot succes. Er lagen vele verschillende boeken die verkocht of geruild konden worden en dat is dan ook gebeurd.

Hopelijk geeft het weer veel leesplezier.

 

Ontruimingsoefening

Afgelopen dinsdag 15 oktober hebben we een ontruimingsoefening gehouden. Iets na 10 uur ging de slow-woop, die aangeeft dat iedereen het gebouw moet verlaten. Omdat het een oefening was, waren de leerkrachten en leerlingen op de hoogte.

Iets na 10 uur spelen er al kinderen op het plein. Dan is het ook anders dan wanneer je gewoon in de klas aan het wachten bent op wat er komen gaat.

Vier minuten na het alarmsignaal werd door de BHV-coördinator van de opvang gemeld dat iedereen het gebouw goed had verlaten. Twee minuten later volgden de coördinatoren van onderwijs.

Fijn dat de oefening zo goed is verlopen, want als je weet wat je moet doen is het veel gemakkelijker om rustig te blijven als er wel een keer een noodsituatie is.

 

Pap, mam, draagt u uw steentje bij?

Een klein groepje ouders was gisteren aanwezig op de ouderexpeditie avond.

We hebben met elkaar gesproken over hoe we de gemeenschap van Tuitjenhorn kunnen koppelen aan de gemeenschap van het Kindcentrum. De school en de gemeenschap staan namelijk niet los van elkaar. We hebben elkaar nodig om de kinderen een zo breed mogelijk aanbod te kunnen geven.

Ook hebben we zogeheten Happy stones gemaakt. Misschien komt u ze tegen in het dorp of krijgt u er van iemand eentje. Er zit een kaartje met een oproepje bij. Zoals net al gezegd, we hebben elkaar nodig voor de ontwikkeling van de kinderen. “It takes a village to raise a child”.

 

Fietsen op het schoolplein

Aan het begin van het schooljaar wijzen wij de leerlingen en de leerkrachten er weer op dat er binnen de hekken van het plein alleen gelopen mag worden met de fiets aan de hand. Dit doen we vanwege de veiligheid. Vaak lopen er veel kinderen rond als de school begint of juist eindigt.

Maar, deze afspraak geldt altijd, op ieder tijdstip en voor iedereen. Dus ook voor u.

Misschien vindt u het onzin om tijdens de schooluren als alle leerlingen in de klas zitten binnen de poort te lopen. We zien tenminste veel ouders voorbij racen om even snel iets weg te brengen of hun kind te halen. Maar ook dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er toch leerlingen uit een klas of van het speelplein komen rennen. Bovendien zijn wij het voorbeeld voor de kinderen. Als wij ons niet aan de regels houden, ontstaat het gevoel dat zij dat ook niet hoeven te doen.

Onze vraag is dus ook aan u om binnen de hekken van het plein alleen te lopen, eventueel met de fiets aan de hand. Dank u wel.

 

Lampionnenknutseldag

Na de vakantie nadert ook 11 november weer. De dag waarop wij Sint Maarten vieren. In de groepen 1-2 zijn ze al gestart met de lampionnen. In de groepen 3 maken ze deze ook in de groep.

Voor de rest van de leerlingen wordt de lampionknutseldag georganiseerd op woensdag 6 november. De leerlingen kunnen daarvoor een lampion kiezen en op deze dag maken.

Mocht er ouderhulp voor het knutselen nodig zijn, dan hoort u dit via de leerkracht.

 

Heeft u al een (positief) bericht achtergelaten op Samen.Schagen.nl

Wij zijn blij met het idee om leuke speeltoestellen te gaan plaatsen in het park naast de school. Tijdens, maar zeker ook na schooltijd kunnen kinderen hier spelen. Verschillende ouders hebben al op ons oproepje gereageerd. Dank u wel!

Steeds duidelijker wordt waarom buitenspelen goed is voor kinderen, voor hun gezondheid, motoriek en ook voor hun ogen. Op school spelen we minimaal twee keer buiten en bij heel mooi weer zijn ook de gymlessen buiten. We horen echter ook dat steeds meer kinderen na schooltijd achter een device zitten en steeds minder buitenspelen. Daarom is het extra fijn dat er initiatief is genomen om van het park tussen school en kerk een speelplek te maken.

Van ons dan ook het verzoek om de aanleg van deze plek een positief advies te geven. Dit kunt u doen op

https://samen.schagen.nl/nl-NL/projects/aanleg-speelplek-bij-sint-jozefpark-in-tuitjenhorn

 

Volgende week zullen we de berichten van de website aan u doormailen middels een nieuwsbrief. Het volgende Bericht vanuit de directie verschijnt dan weer op 14 november.

 

Met vriendelijke groet,

ook namens het team

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie

logo+missie school logo+missie school